5 tips: Eerste keer met een camper rijden!

5

Ga jij binnenkort op vakantie met een camper, maar heb je nog nooit een camper bestuurd? De eerste keer in een camper rijden kan best spannend zijn, vooral wanneer de camper gehuurd is. Campers zijn namelijk erg groot en vragen om een aangepaste rijstijl. De eerste keer kan daarom best een beetje eng zijn. Bereid je met deze 5 tips goed voor om vervelende verrassingen te voorkomen!

Tip 1: Zorg ervoor dat je dichter bij de linker streep rijd

De meeste campers zijn wel een meter breder dan de gemiddelde auto en wanneer je gewend bent om in het midden van de rijbaan te rijden, zul je merken dat je met een camper over de rechter streep gaat. Hou daarom rekening met die extra meter door jezelf aan te leren dichter bij de linker streep te rijden.

Tip 2: Pas je rijstijl aan

Wanneer je in een camper gaat rijden, vraagt dit om een andere rijstijl. Naast dat je veel hoger in de auto zit, heeft een camper een flink gewicht. Hierdoor gaat het inhalen en invoegen veel langzamer dan je normaal gesproken gewend bent. Schat dit van te voren dus goed in! Daarnaast heb je bij het maken van een bocht ook meer ruimte nodig, omdat de camper in het midden en aan de achterkant kan uitzwenken.

Tip 3: Ken de verkeersregels

Als je met een camper in het buitenland gaat rijden, is het noodzakelijk dat je op de hoogte bent van de landelijke verkeersregels. Deze kunnen namelijk per land verschillen. Verdiep je daarnaast ook in de verkeersregels en verkeersborden speciaal voor campers bestuurders. Zo ben je altijd op de hoogte van de borden die belangrijke informatie geven en wat de maximale snelheid is die je mag rijden.

Tip 4: Houd altijd voldoende afstand

Een camper is een zwaar voertuig en heeft daarom ook meer tijd nodig om te remmen dan lichte(re) voertuigen. Houd daarom altijd iets meer afstand dan je gewend bent om ongelukken te voorkomen.

Tip 5: Stel de juiste vragen aan de verhuurder

Last but not least; stel de juiste vragen! De verhuurder weet namelijk precies hoe zijn of haar camper werkt en wat je kunt doen bij technische problemen of wanneer de stroom bijvoorbeeld uitvalt. Grote kans dat de verhuurder je veel vertelt. Zorg daarom altijd voor een notitieboekje om aantekeningen te maken!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het rijden in een camper en waar je rekening mee moet houden? De medewerkers van Cheap Campers hebben veel ervaring met camperreizen en kunnen je hier alles over vertellen!