Fietsverhuur Texel

F

Eén van de populairste activiteiten op Texel is fietsen. En dat is heel logisch, want op de fiets geniet je nog het meest van alles dat Texel te bieden heeft! Gewoon in je eigen tempo. En op de fiets kom je op plekken, die met de auto onbereikbaar blijven.

Fiets huren of zelf meenemen?

Wanneer je naar Nederlands grootste Waddeneiland gaat heb je twee opties. Je kunt je eigen fiets meenemen, of je stapt op een huurfiets. Beiden hebben hun voordelen. Wanneer je je eigen fiets meeneemt fiets je op je eigen vertrouwde fiets. Je weet wat je eraan hebt en hoe fijn deze fietst. Je eigen fiets meebrengen is geen enkel probleem. Ook niet als je de auto in Den Helder laat staan, want de veerboten naar Texel zijn voorzien ruime fietsstallingen. Hier stal je je fiets gedurende de overtocht op een veilige manier. De prijs voor de overtocht van een fiets zijn overigens ook zeer schappelijk: slechts €5,- voor een retourtje. Om de kosten hoef je het dus niet te laten!

We kunnen ons voorstellen dat vakantie naar Texel juist ontspannend moet zijn. Dan heb je juist helemaal geen zin om te martelen met je eigen fietsen. De handige toerist kiest voor het huren van een fiets. Een fiets huren op Texel is gemakkelijk, zeker als je deze van tevoren online reserveert. Kwestie van opstappen en wegfietsen dus!

De tijd van oude, roestige huurfietsen ligt gelukkig al lange tijd achter ons. Huurfietsen zijn tegenwoordig hooguit enkele jaren oud en worden tijdig vervangen. Menig huurfiets is nieuwer dan die de huurder thuis in zijn of haar schuurtje heeft staan. Huurfietsen worden in de wintermaanden, als de toeristen weg zijn, onderhouden zodat ze in het voorjaar weer klaar voor gebruik zijn.

Nog relaxter: huur een e-bike

Wie voor het ultieme genieten gaat huurt een e-bike. Op Texel waait het immers altijd en een steuntje in de rug is altijd welkom. Ga je een elektrische fiets huren op Texel, dan krijg je een gratis acculader mee. Hiermee kan je ’s avonds in je accommodatie de accu opladen, zodat je de volgende dag weer met een volle accu verder kunt.

De leukste fietsbestemmingen op Texel

Texel is een écht fietseiland. Wist je dat Texel over maar liefs 140 kilometer fietspad beschikt? Tijdens een dagje fietsen op Texel heb je genoeg keuze uit leuke bestemmingen.

Welke bestemmingen mag je zéker niet missen?

Vuurtoren

In het noorden vind je één van de meest herkenbare gebouwen op Texel, iets buiten De Cocksdorp vind je de sterk rood gekleurde vuurtoren. De door storm en oorlog getekende vuurtoren is 35 meter hoog. Wanneer u de 153 treden bestijgt word je getrakteerd op een mooi uitzicht over het eiland, de uitgestrekte stranden en zelfs het volgende Waddeneiland Vlieland! De vuurtoren is goed te bereiken via de Waddendijk, oostelijk gelegen op Texel.

De Slufter

De Slufter is een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Na een aantal mislukte pogingen om er een landbouwpolder van te maken, werd aan het begin van de 20e eeuw besloten het zeegat open te laten. Het Sluftergebied bestaat uit een krekenstelsel dat soms na een storm onder water staat. In dit gebied zijn zoutmelde, zeekraal, de geurige zeealsem en het lamsoor te vinden. Het grootste deel van de Slufter wordt als vogelreservaat beheerd, alleen het zuidelijke gebied is vrij toegankelijk.

De Muy

De Muy is een jong duingebied waar de invloed van het zoute water verdwenen is. In tegenstelling tot De Slufter is de mens er hier wel in geslaagd om een stuk strand in te polderen. Er is een dijkje aangelegd dat het gebied van de zoute Sluftervallei scheidt. Doordat er later nieuwe stuifdijken op het strand zijn aangelegd steeg het grondwater en ontstond de Muyplas. In De Muy zijn bijzonder fraaie duinen te vinden met zeer steile hellingen.

De Muy is vermaard om zijn lepelaars, maar je vindt er ook blauwe reigers, aalscholvers, blauwborsten en nachtegalen. De Muy is ook waardevol om z’n plantengroei. In de Buitenmuy groeit bijvoorbeeld het zeldzame teer guichelheil, een klein roze bloempje. In de duinweiden aan de oostkant van De Muy groeien verschillende soorten orchideeën, waaronder de vroegbloeiende harlekijn.