Waar kan je lekker eten als je in Andalusië verblijft?

W

Andalusië, de plek waar ik afgelopen zomer een heerlijke vakantie heb gehad. De zon, de vriendelijke mensen en de prachtige natuur: het was fantastisch! We hebben rondgetrokken in een caravan maar ook af en toe in een comfortabel vakantiehuis in Andalusië gezeten. Het heerlijke eten was zeker wel één van de hoogtepunten. Bij deze deel ik een paar van mijn favoriete restaurants met je. De volgend keer dat je in Andalusië bent, weet je waar je moet dineren!

Restaurante El Peñon in Salobreña

Aan het einde van de boulevard in Salobreña staat een heerlijk restaurantje bovenop een rotspunt. Dat is El Peñon, het beste visrestaurant in de omgeving. Reserveer een tafel aan de rand van het terras zodat je kan genieten van het prachtige uitzicht. Er ligt bijna overal water om je heen en de vis wordt vers geserveerd. Het lijkt net alsof je op een schip bent! Je kan hier schaal- en schelpdieren proeven, maar ook de vistapas is erg goed. Vooral in de zomer is dit een lekker plekje om te dineren en het is dan ook erg in trek. Reserveer dus van tevoren of ga er op tijd heen.

Casa Tomate in Sevilla

Wanneer je in Sevilla bent, wil je eigenlijk helemaal niet uitgebreid dineren. Er is zoveel te zien dat je niet te veel tijd wilt verspillen. Een goed idee dus om de Santa Cruz wijk in te duiken. Het zit vlak naast de Kathedraal en er zijn genoeg tapasbars te vinden. Sevillanen zijn zelf ook vaak te vinden in de tapasbarretjes. Casa Tomate is een gezellige tapasbas met een gemixte stijl van flamenco en vintage. De tapas zijn niet alledaags en de bediening is vlot. Je proeft dat de tapas met zorg zijn bereid. Tip: bestel een keer de Tortias de Cameron. Dit zijn kleine knapperige koekjes waar kleine garnaaltjes in zitten.

Paco Jiménez in Marbella

In het hart van het historische centrum in Marbella ligt een pareltje verborgen. In het oudste huis van de stad, vind je een fantastisch pittoresk restaurantje genaamd Paco Jimenez. Je kan allerlei heerlijke Andalusische gerechten bestellen. Het wordt met zorg vor je bereid en Paco Jimenez geeft er een frisse moderne twist aan. Nét een beetje anders. De culinaire innovaties van dit restaurantje smaken naar meer. Aangezien dit restaurant één van de meest gewilde restaurantjes is van Marbella, wordt het je aangeraden om van te voren te reserveren.

Parador Santa Catalina in Jaen

Paradorhotel Santa Catalina ligt op een berg aan de rand van de stad Jaen. Het restaurant is gelegen in een gerestaureerd kasteel. Het brengt je terug naar de Middeleeuwen. Voor de ervaring zou je eigenlijk ook moeten blijven slapen. De kaart is gevarieerd en alle gerechten worden bereid met de lekkerste olijfolie uit de streek. Als je op het terras zit, ruik je de olijfolie geur van alle olijfboomgaarden in de buurt. De bediening is top en ze hebben een aparte kaart in een vorm van een kasteel voor de kinderen.

Dit waren mijn favoriete restaurantjes in Andalusië. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Ieder heeft zo z’ n eigen voorkeuren, maar voor het echte Spaanse eten ben je bij de bovenstaande restaurantjes aan het goede adres. Eetsmakelijk!