Brommer aankopen online

B

Een brommer aankopen online is een kwestie van kiezen, klikken en afrekenen, heel eenvoudig eigenlijk. Maar het is geen aanschaf die je dagelijks doet dus bedenk vooraf welke brommer voor jou de beste keuze is. Er zijn veel merken, types en modellen om uit te kiezen. Heb je al gedacht aan de volgende zaken?

Tweetakt of viertakt brommer

Als je geen idee hebt wat het verschil is kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een viertakt brommer. Daar hoef je alleen benzine in te tanken, af en toe de olie te vervangen en je bent klaar. Bij een tweetakt motor moet je zelf de olie en benzine mengen, ze lopen ook wat schadelijker. Waarom zou iemand toch kiezen voor een tweetakt brommer? Je hebt wat meer trekkracht en het motorblok is wat eenvoudiger van constructie waarmee het beter zelf te onderhouden is. Tweetakt voor de hobbyist dus, viertakt voor de rest.

Benzine of elektrische brommer aankopen

Er zijn een aantal heel goede redenen om te kiezen voor een elektrische brommer. Er zijn minder onderdelen nodig waardoor je ook minder onderhoud hoeft te plegen en onderdelen hoeft te vervangen in de loop der tijd. Je hoeft ook niet om te rijden naar een pompstation omdat je gewoon thuis de brommer op kunt laden. Het is beter voor het milieu en de kosten per kilometer liggen lager. Waarom toch kiezen voor benzine? De aanschaf voor een elektrische brommer ligt nog een stuk hoger, en voor de sleutelaar is er weinig meer te “spelen”.

Merk, budget of tweedehands

Een merkscooter als Vespa is duurder maar biedt wel de modernste technologie, de beste afwerking en vaak ook de meest aantrekkelijke vormgeving. Een budget scooter scoort lager op alle fronten, maar als de scooter goed is afgesteld, en je zorgt goed voor de scooter kan het een oplossing zijn voor elke portemonnee. Kies wel voor een betrouwbare leverancier. Dat geldt zeker voor tweedehands, koop niet zomaar een tweedehandsje via Martkplaats maar kies dan voor een gereviseerde brommer via een echte dealer. Controleer ook of er nog voldoende onderdelen verkrijgbaar zijn.

Een brommer aankopen online is een kwestie van eliminatie. Begin met alle keuzes en werk terug naar jouw favoriet. De keuze van brommers online kan overweldigend zijn maar met enkele slimme keuzes zul je snel bij jouw droomscooter uitkomen. De belangrijkste zaken op een rijtje:

 

  1. Bepaal jouw budget
  2. Bepaal het type brommer
  3. Kies een webshop met een goede reputatie