Een boot huren of kopen?

E

Met een boot kunt u veel leuke dingen doen, zeker in de zomer. Denk aan leuke weekendtripjes, familiedagjes en zelfs vakanties. De vraag is alleen of u hiervoor een boot gaat huren of gaat kopen. Beiden hebben voor- en nadelen. Deze zult  u tegen elkaar af moeten wegen.

Waarom een boot huren?

Het huren van een boot is praktischer dan het kopen van een boot. U hebt namelijk geen ligplaats nodig als u een boot huurt. Vaak is het lang wachten voordat u een plekje krijgt in een jachthaven. Ook hoeft u een boot die u huurt niet te onderhouden. Een gekochte boot moet regelmatig uit het water worden gehaald om te worden geverfd, of om te worden geschuurd. Ook heeft u bij het huren van een boot meer variatie. U kunt als u wilt elke keer een ander soort boot huren.

Waarom een boot kopen?

Als u van plan bent om regelmatig een boot te huren, dan bent u op lange termijn goedkoper uit om een eigen boot aan te schaffen. Natuurlijk is het aanschaffen van een boot enorm prijzig. Een boot zelf afrekenen en het onderhoud ervan is ontzettend duur. Maar als u meerdere keren per jaar een boot wil huren voor een langere tijd (en dat voor de rest van uw leven) bent u ook enorm veel geld kwijt. Ook heeft het hebben van een eigen boot voor veel mensen ook een emotionele kant. Een eigen boot staat voor een manier van leven. Voor vrijheid en voor avontuur. U kunt met een eigen boot gaan en staan waar en wanneer u wilt, u hoeft geen reservering te maken of te wachten.

Het is dus maar net waar u naar op zoek bent. Wilt u veel variatie en zit u niet te wachten op al het onderhoud dat een eigen boot met zich meebrengt, dan is het verstandiger om af en toe een boot te huren. Geeft u veel om status en om de levensstijl van het hebben van een eigen boot en bent u van plan om veel te varen, dan kunt u het beste een eigen boot aanschaffen. Bent u op zoek naar een eigen boot? Neem dan eens een kijken bij een jachtmakelaardij zoals Jachtmakelaardij Kappers voor een ruim aanbod aan boten. Zij hebben kennis van zaken en kunnen u aan de juiste boot helpen.