Zelf glasvezelkabel kopen en aanleggen

Z

Jarenlang heeft de Nederlandse overheid de ambitie uitgesproken om zo veel mogelijk burgers te voorzien van een glasvezelverbinding. Dit is tot op heden al jaren de snelst mogelijke vorm van internet, waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn. Er valt te verwachten dat een glasvezelkabel niet geëvenaard zal worden door andere vormen van bekabeling. Allereerst moeten in wijken en bedrijfsregio’s glasvezelkabels worden ingelegd in de openbare ruimten. Van daaruit worden de verbindingen naar de voordeur gelegd, vanwaar de consument zelf zijn netwerk kan voorzien. Toch lijkt de aanleg van glasvezel nu te stagneren. Zelf een glasvezelkabel kopen, lijkt nu nog de enige mogelijkheid om daadwerkelijk in de buurt te komen van snel internet.

Eigen initiatief Glasvezelkabel kopen

Er komen al steeds meer georganiseerde groepen bijeen om een eigen glasvezelnetwerk aan te leggen in de buurt of regio. Met name op plekken waar het internet zo enorm slecht is, verzamelen burgers zich om een stem te geven tegen de grootmachten op het gebied van internetvoorzieningen. Dit zijn KPN en Ziggo, die in Nederland een duo monopolie vormen maar nog amper glasvezelverbindingen hebben aangelegd. Als er op dit tempo wordt doorgegaan met de aanleg van glasvezel, zal iedereen over vijftig jaar pas glasvezel hebben. Zelf een glasvezelkabel kopen en deze aanleggen in de straat, lijkt dan een mogelijkheid. Toch moeten de aanbieders hier wel in meegaan, anders heeft het geen zin om je eigen kabel aan te leggen.

Koop de snelste kabels bij ons

Wil jij zelf jouw glasvezelverbinding in de wijk aan gaan leggen. Dan heb je een glasvezelkabel nodig. Een glasvezelkabel kopen doe je bij. Zij hebben alles in huis op het gebied van telecommunicatie en technologie. Met passend advies en een totaalpakket aan glasvezelkabels, kan jij hier zeker mee uit de voeten. Wie snel internet wil, gaat naar de enige echte glasvezel specialist.