De voordelen van verhuren aan expats

D

Bent u van plan om uw huis te verhuren of verhuurt u momenteel al uw huis? In dat geval is het verstandig om na te denken over het verhuren aan expats. Een expat is iemand die in opdracht van een werkgever tijdelijk in een land verblijft (vaak één tot drie jaar). In het onderstaande stuk sommen we een drietal voordelen van het verhuren aan expats op.

Gemeubileerd verhuren

Een groot voordeel van het verhuren aan expats is het gemeubileerd verhuren. Expats willen maar al te graag een gemeubileerde woning huren, ze blijven immers maar voor een beperkte tijd op een bepaalde locatie. Als verhuurder hoeft u dus niet uw meubilair te verwijderen en u kunt de kosten doorberekenen in de huurprijs.

Veilig verhuren

Expats zijn in het algemeen vrij hoog opgeleide mensen met een hoog salaris. Daarnaast worden de expats intensief gescreend door de makelaar en er wordt natuurlijk een contract opgesteld. In het algemeen kunt u er dus vanuit gaan dat uw woning in veilige handen is.

U blijft eigenaar

Een ander voordeel is het feit dat u eigenaar van de woning blijft. U hoeft de woning niet gelijk voor een lange periode te verhuren maar u bent tevens niet genoodzaakt om uw woning te verkopen. Zo genereert u inkomsten en kunt u na een paar maanden of enkele jaren uw woning weer voor persoonlijke doeleinden gebruiken. Let wel even op, de huurder heeft ook bepaalde rechten. Het is verstandig om u te laten adviseren door een expats makelaar.

Wilt u meer weten over de voordelen van het verhuren aan expats en alle regels en voorwaarden? Neem een kijkje op https://www.expatsverhuur.com/ voor meer informatie of neem direct contact op!