De voordelen van een verticale muis

D

Mensen vragen het wel eens ooit af: wat zijn nou de voordelen van een verticale muis? Hij ziet er misschien wat gek, anders of bijzonder uit, maar heeft het ook een functie? Jazeker, dat heeft het! Een verticale muis heeft vele voordelen. Hieronder zetten we ze op een rijtje.

Een verticale muis voorkomt klachten

Langdurig gebruik van een computermuis kan zorgen voor klachten in nek, arm, pols en handen. Ook RSI-klachten ontstaan hierdoor. Dat wil je natuurlijk niet krijgen. Door het gebruiken van een verticale muis zorg je voor een betere natuurlijkere houding van de hand, arm en schouder waardoor de spierspanning in de hand verminderd wordt. De houding van de hand is dan net zoals je doet bij het schudden van een hand. Dit zorgt uiteindelijk weer voor minder klachten in de hand, pols, arm en nek. Bij een traditionele muis is het gewricht in de hand gedraaid.

Kies een muis die past bij je hand

Niet elke verticale muis past bij elke hand. De formaat van handen verschilt enorm per persoon. Daarom zijn er diverse formaten en vormen in verticale muizen. Het is daarom altijd aan te raden om meerdere muizen te testen zodat je precies de muis vindt die past bij jouw handen. Alleen dan voorkom je klachten.