Nederlanders en vakantie

N

Niks is lekkerder dan een welverdiende vakantie na een jaar lang hard gewerkt te hebben. Even een paar weken genieten van het gezin of met vrienden, uitrusten, bijkomen en weer opladen voor het nieuwe jaar werken. Mensen hebben verschillende interesses in het dagelijks leven maar ook in het kiezen van een vakantiebestemming. Kies je voor een trip naar de andere kant van de wereld of blijf je liever dichterbij huis?

Verre reizen

Nederlanders gaan graag naar het buitenland, genieten van het mooie weer na een jaar lang in Nederland geklaagd te hebben over de koud, wind en vele regenval. Sommige Nederlanders gaan dan ook het liefst zo ver mogelijk van Nederland vandaan voor een aantal weken. Op naar Azië, zuid- en Noord-Amerika of misschien wel Australië? De mensen die dit soort reizen uitkiezen gaan dus bewust niet voor een strandvakantie zoals menig ander Nederlander doet, nee dit zijn echte cultuurvakanties. Rondtrekken door het land van stad naar stad om in de relatief korte tijd die je hebt zoveel mogelijk te leren en te zien van de prachtige cultuur.

Dicht bij huis

Ook zijn er genoeg Nederlanders die hun vakantiegeluk dichter bij huis beproeven. Denk aan vakanties binnen Europa, een Frankrijk, Spanje, Italië. Bij dit soort vakanties valt er onderscheid te maken tussen de Hollandse vakantiegangers die in principe naar één stad gaan om daar op een camping te gaan zitten en te genieten van het strand. Maar ook hier heb je vakantiegangers die van stad naar stad willen, perfect voor deze mensen is natuurlijk een camper zodat je huis altijd bij je hebt en niet afhankelijk bent van een camping en kan rondtrekken wanneer jij maar wilt. Toch begrijp ik dat niet iedereen het vermogen heeft om een camper te kopen hierdoor zijn er tegenwoordig ook steeds vaker campers te huur voor een vakantie!