Feestlocatie: een make it or break it factor

F

Een goede feestlocatie is de ‘make it or break it’ factor voor elk feest. Zeker wat je besluit heft feest buiten de deur te organiseren en dus op locatie. In principe wil je dan net zoveel zekerheid hebben als wanneer je een feest thuis zou organiseren. Met dezelfde zekerheid over kosten en andere zaken. Dat kan opzich best, maar dan moet je wel goede afspraken maken. Hierbij moet je denken aan afspraken over eten, drank, uitloop en nog veel meer. Eigenlijk veelte veel om in één blog te noemen. Ik ga toch een poging voor je doen! Dus zonder verder gedoe, hierbij 3 afspraken die je zeker met je feestlocatie moet maken!

Afspraken over drank

Wie weleens op een feestje is geweest weet zelf ook dat drank rijkelijk vloeit op feestjes en mensen niet erg veel maat kunnen houden. Daarom is het belangrijk om met je zowel je gasten als organisator van je locatie goede afspraken te maken. Dit heeft betrekking tot het type drank dat je gasten kunnen bestellen zonder extra kosten, de hoeveelheid drank en natuurlijk de manier waarop mensen hun drank bij de bar kunnen bestellen. Ga je bijvoorbeeld werken met drankbonnen, consumptiebonnen of met een app. Het kan tegenwoordig allemaal, maar het is wel belangrijk dat dit goed ingekaderd wordt.

Afspraken over uitloop

De kans is groot dat wanneer je een locatie boekt, je deze boekt voor een “x” aantal uur. Hierbij is het super belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt over het aantal uur dat je de ruimte tot je beschikking hebt. De kans is namelijk groot dat je feest iets langer duurt dan ingepland. Feesten lopen over het algemeen altijd uit. Zorg ervoor dat je goede afspraken maakt over uitloop en mogelijke extra kosten die hierbij horen.

Extra personen

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er last minute een aantal extra mensen zich aanmelden. Maak duidelijke en goede afspraken over wat er op dat moment gaat gebeuren. Worden er dan extra kosten in rekening gebracht, kan het helemaal niet gerealiseerd worden of kun je extra mensen gratis aanmelden. Zo ja? Hoeveel dan.

Conclusie

Dit lijken allemaal vrij basale afspraken, maar kunnen extreem veel schelen wanneer het uiteindelijk zo ver is. Dus zorg ervoor dat je de juiste afspraken maakt met je de aanbieder van je locatie. Dat levert jou sowieso een topfeest op.